Niet iedereen met problemen gaat uit zichzelf naar een hulpverlener. Redenen hiervoor kunnen zijn dat hij of zij de weg richting hulpverlening niet weet, de urgentie niet voelt of vanwege eerdere slechte ervaringen met hulpverleningsinstanties. Daarom gaan de veldwerkers van Streetcornerwork op jongeren af en zoeken actief contact. Ze laten ze tot de overtuiging komen aan de slag te gaan om hun problemen een voor een op te lossen.

Op deze manier worden veel jongeren en jongvolwassenen in Haarlem door de veldwerkers uit de anonimiteit gehaald en weer op het goede spoor gezet. Soms duurt het even voordat ze het vertrouwen hebben. De kracht van presentie, onvoorwaardelijk aanwezig zijn, maakt dat de veldwerkers de tijd kunnen nemen een vertrouwensband op te bouwen. Dit stelt hen in staat laagdrempelig te werken, door náást de jongere te staan. Met deze vorm van begeleiding leren jongeren nieuwe doelen te stellen. Op eigen kracht en met gebruik van eigen kwaliteiten krijgen ze dan weer grip op hun leven. Vooral die praktische aanpak werkt.

We werken nauw samen met het stedelijk CJG 15+ team, en maken onderdeel uit van het pilotproject NewFuture voor jongeren met schulden in Haarlem. Klik voor meer informatie hierover op de volgende link: newfuture-haarlem.nl

Laat het ons weten als je op zoek bent naar hulp! Bel, app, mail of spreek een van onze veldwerkers aan op straat. Samen kunnen we kijken wat we voor je kunnen doen. Een gesprek kan altijd!

Hier vind je alle mobiele nummers van de medewerkers team Haarlem 

Vestiging
Schipholweg 1
2034 LS Haarlem
T 023-3033033